Monday, October 11, 2010

Buku resipi saya yang pertama



Alhamdulillah, buku resipi pertama saya dengan PTS telah diterbitkan pada bulan September yang baru lalu.

Semoga para penggemar masakan Negri Sembilan akan mendapat manfaat dari 23 resipi dari buku yang diberi judul Cita Rasa Malaysia Negri Sembilan ini.

Antara resipi kegemaran rakan-rakan kita dari negeri Adat Perpatih yang dicatatkan di buku ini ialah Ikan Salai Masak Lemak Cili Api, Daging Salai Dengan Rebung dan Rendang Minang.

Tidak lupa juga dengan sukacitanya kita meraikan selera kesukaan masakan Minang yang senantiasa menggemari cili api sebagai 'bahan mandatori' dalam masakan mereka.

"Sodap, jang....!!!"

Terima kasih kepada pasukan PTS serta suami saya, anak-anak saya dan pembantu resipi saya, Jia, yang memberikan kerjasama dan inspirasi untuk menjayakan penerbitan buku ini.

Tidak lupa juga penghargaan kepada salah seorang chef idola saya, iaitu Chef PTS yang terkenal, Puan Chef Hanieliza.